קאזאין לעומת מי גבינה

חלבון הקאזאין הינו החלבון העיקרי בחלב ומהווה כ 80% ממנו בעוד שמי גבינה מהווים 20% .
מה ההבדלים בינהם?

חלבון מי גבינה הינו חלבון איכותי המכיל את כל חומצות אמינו החיוניות כולל BCAA ומכיל בנוסף כמות לאוצין התורמת לסנטזת החלבון בשריר. בנוסף ספיגת החלבון הינה מהירה
לעומת זאת חלבון הקאזאין מתאפיין בספיגה איטית (דבר המהווה יתרון לאורך היום/לפני השינה) ומכיל פחות חומצות אמינו חיוניות BCAA ועל כן תכולת הלאוצין שבו נמוכה יותר.

תזונה הכוללת כמות נאותה של חלבון במקביל לשאר אבות המזון תומכת במסת הגוף הרזה בקרב צעירים ומבוגרים, אך אם בוחרים לתסף ישנו יתרון לתוסף חלבון על בסיס מי גבינה ביחס לקאזאין.

בכל הנוגע לירידה במשקל ולהבטחת ירידה איכותית יש לספק כמות נאותה של חלבון בכמות של 20-40 גר' לארוחה בשילוב פעילות גופנית.

החל מהעשור הרביעי לחיינו מתחילה מסת השריר בגופינו בתהליך של ירידה בקצב של 0.8% בשנה בתהליך שנקרא סרקופניה. ירידה זו מעלה את הסיכון לסכרת , נפילות ,שברים ומחלות לב.
על מנת להתמודד עם תהליך הסרקופניה מומלץ לשלב אימוני התנגדות ביחד עם צריכה של חלבון בכמות של 25-30 גרם לארוחה.

Paddon-Jones, D., & Rasmussen, B. B. (2009). Dietary protein recommendations and the prevention of sarcopenia: protein, amino acid metabolism and therapy. Current opinion in clinical nutrition and metabolic care, 12(1), 86.‏

Devries, M. C., & Phillips, S. M. (2015). Supplemental protein in support of muscle mass and health: advantage whey. Journal of food science, 80(S1), A8-A15.‏

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים נוספים:

סיפור ההצלחה של שירן

כאשר השינוי התזונתי בשילוב תמהיל נכון של אימוני התנגדות ופעילות אירובית נושא פרי השמיים הם הגבול. שירן הפחיתה 10 קג במשקל מתוכם 9.6 קג שומן

קרא עוד »

תזונת ילדים

תזונת ילדים לא פעם אנו אנשי המקצוע חוזרים ואומרים שיש לחנך את הילדים שלנו גם מבחינה תזונתית ושהתזונה תהיה הולמת מבחינת צריכת ירקות, פירות, דגנים

קרא עוד »

סיפור ההצלחה של מירית

השמנה בטנית בקרב אנשים עם BMI תקין (כמעט) ומדדי בריאות והשפעת התזונה על התהליך בשילוב פעילות גופנית נירית הגיעה אלינו עם עודף משקל קל מאוד

קרא עוד »
סגירת תפריט