סכרת סוג 2 וצריכת פחמימות
טיפול תזונתי מהווה חלק אינטגרלי בהתמודדות של מטופלים עם סכרת סוג 2. ההמלצה היא לצרוך פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך.
נותרת השאלה, מהי כמות הפחמימות המומלצת למטופלים עם סכרת סוג 2?
על מנת לענות על שאלה זו בוצעה מטה אנליזה אשר השוותה בין 2 סוגי דיאטה- דיאטה דלת פחמימות LCD (מתחת ל45%) ודיאטה עשירה בפחמימות HCD (בין 45%-60%)
מטה האנליזיה כללה 10 מחקרים רנדומליים אשר לקחו בהם חלק 1376 משתתפים עם סכרת סוג 2.
הממצאים הראו כי בשנה הראשונה להתערבות דיאטה דלת פחמימות הובילה לירידה של 0.34% HbA1c (אחד המדדים החשובים לקביעת מחלת הסכרת) בהשוואה לדיאטה עשירה בפחמימות.
אבל, לאחר שנה רמות ה HbA1c היו דומות בשתי הקבוצות.
מסקנת החוקרים הינה שמלבד היתרון לטווח קצר, בטווח הארוך אין עדיפות לדיאטה דלת פחמימות עבור מטופלים עם סכרת סוג 2.
Snorgaard, O., Poulsen, G. M., Andersen, H. K., & Astrup, A. (2017). Systematic review and meta-analysis of dietary carbohydrate restriction in patients with type 2 diabetes. BMJ Open Diabetes Research and Care, 5(1), e000354.