חלבון מהצומח לעומת חלבון מהחי

חלבון מהצומח לעומת חלבון מהחי

בשנים האחרונות ישנה עלייה במודעות לדיאטות הכוללות תכולת חלבון גבוהה שכן הדבר מסייע לתחושת השובע דבר החשוב בעת ירידה במשקל.
מקור צמחי לחלבון כגון קטניות/ טופו/ דגנים מלאים/ אגוזים טחינה ועוד מכיל גם אבות מזון נוספים כגון ויטאמינים ומנראלים ובנוסף תכולת הסיבים התזונתיים שלהם גדולה יותר.

אך האם חלבון מהצומח יסייע להשגת תחושת השובע בדומה לחלבון מהחי?

במחקר שנערך על מנת לענות על שאלה זו נבדקו 35 גברים שהתבקשו לבחור מבין ארוחות זהות מבחינה קלורית:
1. ארוחה שכללה פול /אפונה (28.5 גר' סיבים תזונתיים)
2. ארוחה הכללה חזיר/עגל או ביצים עם תוספת סיבים תזונתיים (28.5 גר' סיבים תזונתיים)
3. ארוחה שכללה ביצים ללא תוספת סיבים (6 גר).

תוצאות המחקר הראו שלא היה הבדל בין שלושת הקבוצות. כלומר, חלבון מהצומח תרם לתחושת שובע באותה המידה כמו חלבון מהחי המתוסף בסיבים וכמו ארוחת הכוללת ביצים ללא תוספת סיבים.

Nielsen, L. V., Kristensen, M. D., Klingenberg, L., Ritz, C., Belza, A., Astrup, A., & Raben, A. (2018). Protein from Meat or Vegetable Sources in Meals Matched for Fiber Content has Similar Effects on Subjective Appetite Sensations and Energy Intake—A Randomized Acute Cross-Over Meal Test Study. Nutrients, 10(1), 96.‏

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים נוספים:

סיפור ההצלחה של ד'

סיפור ההצלחה של ד': סיפוק גדול לראות את השפעת התזונה, תזונה במקום תרופה שוב הוכחה לתרומת שינוי תזונתי במקביל לפעילות גופנית שגורם לשינוי חיובי בבדיקות

קרא עוד »

הרגלי בריאות וקורונה

הרגלי בריאות וקורונה ישנם גורמים רבים אשר חשיפה או אי חשיפה אליהם עלולה לשפר את מערכות החיסון שלנו או אף להחלישה גם אם התחסנו. הרגלי

קרא עוד »
סגירת תפריט