השפעה של צריכה מגוונת של מזון על צריכתו

השפעה של צריכה מגוונת של מזון על צריכתו

הידעתם שלגיוון במזונות יכולה להיות השפעה משמעותית על כמות האוכל שאתם צורכים?

במטה אנליזה שבוצעה לאחרונה נמצא שגיוון תוך כדי ובין ארוחות מוביל לעליה בצריכת המזון.
הסיבה לכך נעוצה במנגנון השובע הספציפי- לפי מנגנון זה, כאשר אנחנו אוכלים אותו המזון לאורך זמן איכות הטעם שלו יורדת בעינינו. אבל כאשר מוצג לנו מזון חדש תחושת התיאבון חוזרת. דוגמא יומיומית לכך ניתן לראות במונח "קיבה לקינוחים" , כאשר אנשים שבעים מארוחה אבל יש להם עדיין "מקום" לקינוח.
למעשה, הצגת הקינוח ששונה בטעם ובמרקם מחדש את תחושת התיאבון.
לתופעה זו השפעות חיוביות מאוד. למשל, מחקר שבוצע על ילדים צעירים מצא שהצגת מגוון פירות וירקות הגדילה את צריכתם בקרב הילדים.
יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון את הסכנה לעליה במשקל. למשל, כאשר אנחנו נמצאים בבתי מלון בו יש מגוון מזונות אנחנו אוכלים יותר בגלל המגוון הקיים, מה שיכול להוביל לצריכה עודפת של קלוריות.
אבל- במחקר שנערך בו נבחנה השפעה של תזונה מגוונת בריאה מוגבלת בקלוריות נמצא שאנשים שתזונתם היתה בריאה ומגוונת הצליחו לרדת יותר במשקל ושומן לשמור על הישגיהם תקופה ארוכה יותר לעומת אנשים שלא גיוונו בתזונה שלהם.
Embling, R., Pink, A. E., Gatzemeier, J., Price, M., D Lee, M., & Wilkinson, L. L. (2021). Effect of food variety on intake of a meal: a systematic review and meta-analysis. The American journal of clinical nutrition, 113(3), 716-741.

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים נוספים:

סיפור ההצלחה של אוהד

סיפור ההצלחה של אוהד עוד תהליך של שיפור הרכב הגוף והפעם של אוהד בן עמי שהפחית משמעותית במסת השומן ובשומן הבטני וכל זאת ע"י תזונה

קרא עוד »

סיפור ההצלחה של ע'

סיפור ההצלחה של ע' שינוי משמעותי בהרכב הגוף שעשה ע' המטופל אצלנו כאשר לצד הפחתה משמעותית במסת השומן והשומן הבטני שיפר בנוסף את מסת השריר

קרא עוד »

מחקרים שנעשו על הקשר שבין צריכת בטא-אלנין וביצועים כתלות בעצימות ומשך האימון מצאו קשר חיובי בפעילויות שנמשכות בין 30 שניות ל10 דקות.

מחקרים שנעשו על הקשר שבין צריכת בטא-אלנין וביצועים כתלות בעצימות ומשך האימון מצאו קשר חיובי בפעילויות שנמשכות בין 30 שניות ל10 דקות. השאלה שנותרת פתוחה

קרא עוד »

אחד השאלות הבוערות ביותר בפגישות עם מטופלים היא "למה?" – "למה נתקעתי?", "למה לא ירדתי?", "למה מה שאנחנו עושים כבר לא עובד?"

אחד השאלות הבוערות ביותר בפגישות עם מטופלים היא "למה?" – "למה נתקעתי?", "למה לא ירדתי?", "למה מה שאנחנו עושים כבר לא עובד?" להלן מספר סיבות

קרא עוד »

סיפור ההצלחה של ערן להב

סיפור ההצלחה של ערן להב "בשנת 2019 התחלתי לעשות שינוי בהרגלי התזונה שלי. התזונאי מספר אחד Elad Shavit בנה לי תפריט. בשנת 2021 קצת זייפתי

קרא עוד »
סגירת תפריט